Hrvatski jezikEnglish language
PREPORUKA
Pretraži
biciklistički prvak

Istezanje tetiva

Tetive, mišići i meka tkiva se pod težinom tijela (kao idealnom mjerom) moraju pritom istezati zbog neprestano neophodne prilagodbe promjenama neravnina podloge. Uz to, da bi 'prepreku' prevladali - moraju izvršiti podizanje stopala i tijela i time se - jačaju.

košarkaš

Jačanje svih mišića

Tijekom hoda po podlozi tipa Sobne plaže® moraju se svladavati manje/veće neravnine s jedne strane i odmah zatim spuštanjem u poliuretansku pjenu težinom tijela izvlačiti i uzdizati cijelo tijelo snagom kontrakcije mišića stopala i nogu. Mišići stopala i nogu moraju tijekom takvog hoda stalno balansirati i održavati potrebnu ravnotežu tijela.

umirovljenici

Smanjeni bolovi, umor i poboljšana cirkulacija

Povećava se pokretljivost zglobova u stopalima i gležnju i jače se aktiviraju mišići stopala i nogu. Time se pojačano aktivira 'mišićna pumpa' kojom se jače potjera (ubrza) krv iz kapilara i venula u stopalima prema širim venama nogu u smjeru srca.

djeca u razvoju

Pomoć u rastu i razvoju

Preventivna i terapijska klinička primjena ove medicinske podloge bila bi svoj djeci starijoj od godine dana (čim prohodaju) do svršetka rasta bez obzira na eventualnu patologiju stopala, a još i više za one koji imaju neki od deformiteta stopala, naravno uz preporuku odgovarajućeg liječnika specijalista.

uČinak

1
2
3
4
"Svako dobro naročito zdravlja, u svakom trenutku, na svakom mjestu i gdje god se nalazili..."

Preporuka za korištenje SOBNA PLAŽA ®:

Preporučuju se vježbe hoda po SOBNOJ PLAŽI® u trajanju 5-10 minuta nekoliko puta dnevno. Prvi je učinak u smanjivanju bolova i umora stopala i nogu.

Učinak se postiže:

  • poboljšanjem njihove cirkulacije
  • istezanjem skraćenih i napetih mekih tkiva stopala (tetiva, zglobnih čahura i živčano-žilnih struktura)
  • masažom refleksnih zona na tabanima

shematski prikaz spajanja sobne plaže Radi svega navedenog, namijenjena je, koliko djeci i adolescentima, još više i odraslima. Standardna izvedba od tri komada (ukupno 150 x 50 cm) dovoljna je za hod i u nekim skučenim kućnim prostorima, a po želji se može proširiti u neizmjernu plohu - podlogu.

To se postiže spajanjem pojedinačnih komada (50 x 50 cm) jednostavnim 'U' spojnicama (što se utaknu u za to predviđena mjesta /po tri/ na svakoj od stranica - molimo vidjeti priloženi crtež).


Podloga je izrađena od samozagasivog dvokomponentnog poliuretana i praktički ne zahtijeva ikakvog održavanja (antistatička je!) i neograničene je trajnosti.

Jednostavnost izrade, spajanja i nakon uporabe, odlaganja, jamči vrlo jednostavnu uporabu za cijelu obitelj, razred, skupinu …

Učinak SOBNE PLAŽE®na stopala i noge je prvenstveno preventivni:

  • u poboljšanju cirkulacije
  • u poticanju pravilnog rasta i razvoja u djece
  • u jačanju i istezanju mišića
  • u podraživanju refleksnih zona stopala
  • u razgibavanju zglobova stopala i sprečavanju kontraktura (što je osobito korisno u početnim stadijima nekih bolesti, npr. šećerne bolesti, nekih neuroloških bolesti /multipla skleroza, moždani udar, parapareze različitog uzroka, …/)
  • u podraživanju kožnih proprioceptora stopala i time poboljšanju posture (ravnoteže)
  • u povećanju bioelektromagnetskog polja tijela (dokazano znanstvenom studijom

Terapijski učinak (strukturno promijenjenih, deformiranih i/ili na drugi način oboljelih stopala) ljekovit je poput hoda po šljunku (morske) plaže. Liječenje je najbolje kombinirati:

» vježbe hoda po SOBNOJ PLAŽI® + uporaba korektivnih ortopedskih uložaka i/ili ortopedskih postola.

Mr.sc. Aleksandar STOŠIĆ, dr. med, specijalist ortoped i inovator