Hrvatski jezikEnglish language
HODNA STAZA
Pretraži
biciklistički prvak

Istezanje tetiva

Tetive, mišići i meka tkiva se pod težinom tijela (kao idealnom mjerom) moraju pritom istezati zbog neprestano neophodne prilagodbe promjenama neravnina podloge. Uz to, da bi 'prepreku' prevladali - moraju izvršiti podizanje stopala i tijela i time se - jačaju.

košarkaš

Jačanje svih mišića

Tijekom hoda po podlozi tipa Sobne plaže® moraju se svladavati manje/veće neravnine s jedne strane i odmah zatim spuštanjem u poliuretansku pjenu težinom tijela izvlačiti i uzdizati cijelo tijelo snagom kontrakcije mišića stopala i nogu. Mišići stopala i nogu moraju tijekom takvog hoda stalno balansirati i održavati potrebnu ravnotežu tijela.

umirovljenici

Smanjeni bolovi, umor i poboljšana cirkulacija

Povećava se pokretljivost zglobova u stopalima i gležnju i jače se aktiviraju mišići stopala i nogu. Time se pojačano aktivira 'mišićna pumpa' kojom se jače potjera (ubrza) krv iz kapilara i venula u stopalima prema širim venama nogu u smjeru srca.

djeca u razvoju

Pomoć u rastu i razvoju

Preventivna i terapijska klinička primjena ove medicinske podloge bila bi svoj djeci starijoj od godine dana (čim prohodaju) do svršetka rasta bez obzira na eventualnu patologiju stopala, a još i više za one koji imaju neki od deformiteta stopala, naravno uz preporuku odgovarajućeg liječnika specijalista.

uČinak

1
2
3
4
"Svako dobro naročito zdravlja, u svakom trenutku, na svakom mjestu i gdje god se nalazili..."

Preventivno korektivna hodna staza - Sobna plaža ®

Potrebno je naglasiti da su problemi i tegobe sa stopalom sve prisutniji i da je svaki pokušaj njihova preventivno-terapijskog tretmana, osobito oni uspješni (kao npr. Sobne plaže ®) itekako dobrodošao!

To je neophodno istaknuti jer su svi nepovoljni čimbenici nastanka ovih tegoba (sjedeći način života s malo kretanja, sve veća uporaba pomagala/strojeva uz sve manje fizičkog rada, hodanje po ravnim i tvrdim (neprirodnim!) podlogama/terenima, često neodgovarajuća obuća i razne, relativno raširene, bolesti /poput npr. M. S., C.P./) i dalje itekako prisutni.

Potrebno je ustvrditi kako je u preventivno-terapijske svrhe u uporabi vrlo malo učinkovitih univerzalnih sredstava što bi se mogli primjenjivati tamo gdje bi to bilo najpotrebnije. Radi ovih premisa moglo bi se za Sobnu plažu®, bez ikakvog pretjerivanja reći, kako je napokon! izrađeno jedno pomoćno ortopedsko-medicinsko sredstvo što imitira prirodnu podlogu (morsku/ plažu!).


Ali i to da je to izvedeno tako jednostavno pa je svatko može rabiti po svojoj želji/potrebi (strogo individualno), a namijenjeno je uporabi u (svakom obiteljskom) domu, vrtiću, školi, fitness centrima, bolničkim prostorima, športskim dvoranama, re/habilitacijskim centrima, radnim mjestima i svugdje gdje se vodi skrb o zdravlju većeg broja ljudi (univerzalnost primjene).

Nije nevažno spomenuti i do sada uočenu kvalitetu proizvoda, dugotrajno zadržavanje njegovih funkcionalnih svojstava i tijekom višekratne i uporabe više različitih osoba, minimalne zahtijeve u održavanju i jednostavnosti montaže/demontaže i odlaganja. Također i sa svojstvima (danas već standarno potrebnih) samozagasivosti materijala i zaštite od zračenja.

"Temelj Zdravlja je u Stopalima !"

Inovacijskim radom nastala je "SOBNA PLAŽA" ®, u Hrvatskoj intelektualno zaštićena (M980187). Izrađena je iz dvokomponentnog poliuretana i predstavlja imitaciju, umjetnu zamjenu (morske) plaže. Sastoji se od (standardno) tri ploče 50x50 cm što spajanjem u niz čine podlogu (150x50 cm) namijenjenu uporabi u svakom domu, vrtiću, školi, fitness/športskom centru, rehabilitacijskom odjelu i ustanovi, banjskom lječilištu, na radnom mjestu i svugdje gdje se vodi skrb o zdravlju (naročito stopala i nogu).

eureka 2001 bruxelles
Osvojila zlatnu medalju s posebnom diplomom na svjetskoj izložbi inovacija EUREKA 2001.
( Bruxelles )
.

Mr.sc. Aleksandar STOŠIĆ, dr. med, specijalist ortoped i inovator